מרק עדשים טעים ומחמם

רכיבים:

בצל אחד קצוץ

3-4 שיני שום חתוכות

2-3 גזרים חתוכים לקוביות

2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

כוס עדשים כתומות

כמון – חצי כפית

מלח, פלפל

כף אבקת מרק עוף

4 כוסות מים (בגודל אותה הכוס שהשתמשתם לעדשים)


אופן ההכנה:

בסיר, מטגנים את הבצל בקצת שמן זרעי ענבים (אפשר גם שמן רגיל/ זית) עד שהבצל נהיה שקוף.

מוסיפים את השום החתוך לפרוסות.ומערבבים.

מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ונותנים לזה כמה דקות להתרכך על אש קטנה.

את העדשים הכתומות שוטפים ומסננים.

כשהגזר ותפוחי האדמה קצת מתרככים, מוסיפים את העדשים ומערבבים.

מוסיפים תבלינים: כמון, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מידי פעם חשוב לערבב.

מנמיכים את האש ומערבבים מידי פעם.

בהתאם לסמיכות של המרק מחליטים אם להוסיף עוד מים – חשוב, הוסיפו מים רותחים. המרק צריך להיות סמיך אך לא סמיך מידי.

להוריד מהאש לאחר 30-40 דקות ושיהיה בתיאבון.

x עסקים קופונים TV מאמרים שירותים צור קשר